Légy vállalkozó – 12 meghökkentő, ámde buzdító jel

Vajon mi a jele annak, hogy vállalkozónak születtél: a határozottságod, a teherbírásod, vagy netán egészen más? Grant Cardone sales szakembernek 25 éve volt arra, hogy pályafutása során megfigyelje a közismert sikeres embereket, és arra jutott, hogy ezek az emberek többnyire nem a kijelölt útvonalat használták karrierjük építésére, és általában nem foglalkoztak azzal sem, hogy a társadalom mit vár el tőlük.

Cardone szerint 12 biztos jele van a jövőbeni sikeres vállalkozóvá válásnak. Jegyezd meg őket, és hagyd, hogy bátorítsanak, amikor már-már feladnád életed nagy álmait.

Íme a lista:

1. Ki nem állhatod az értelmetlen dolgokat

Muszáj értened azokat a feladatokat, amiket épp csinálsz. Hiába bíznak meg értelmetlen dolgokkal, te iszonyodsz tőlük, és azt sem tudod hová tenni, ha olyan munkatársakat látsz, akik miután elvégezték a feladataikat, csak ülnek bambán az asztaluknál, semmit sem téve.

2. Hamar rád tör az unalom

A munkahelyeden képtelenek megérteni, hogy te miért unatkozol folyton. Az igazat megvallva egyáltalán nem benned van a hiba, inkább azzal van a gond, hogy nem kapsz elegendő kihívást jelentő feladatot.

3. Bizony megesett már, hogy elbocsátottak egy állásból

A kreativitás olykor elalszik, ha parancsra, másnak kell dolgoznod. A főnökök persze nem örültek ennek a passzivitásnak, és utadra bocsátottak. De nincs mit tenni, ha nem szeretsz másoknak engedelmeskedni, és nem inspirál az sem, ha munkáddal mások életét teszed jobbá.

4. A lázadás mindenek előtt

A családod, az ismerőseid meg vannak győződve arról, hogy nem viszed sokra, vagy börtönbe kerülsz, vagy esetleg a híd alá költözöl. Pedig jól teszed nagyon is, amit teszel: hiszen az a valódi nagyság, ha átléped a határokat, és képes vagy a szabályokat egy merőben más szögből értelmezni.

5. Hatalomellenes vagy

A normákra, sablonokra fittyet hányva te voltál az örökös ellenzék: a munka világában, és a magánéletedben is harcoltál az igazságtalan elvárásokkal, követelményekkel.

6. Mindig van egy helyettes megoldásod, egy jobb ötleted

A már meglévő megoldások mellett mindig ötletelsz egy újon, és ki is próbálod őket saját magad- abban az esetben is, ha senki nem kéri a véleményed, a segítséged, vagy hogy hozz áldozatot.

7. Nem kenyered a locsi-fecsi

Nem preferálod a csevegést, unod a beszélgetés ezen formáját. Unalmasnak találod, és nem érzed értelmét, csak az időveszteséget látod benne. Nem is csoda, ha neked nem megy.

8. Az iskolában sokat bántottak

Már az iskola, és osztálytársaidnak is szúrta a szemét, hogy más vagy, mint ők! Persze, ha emiatt piszkáltak, csak még tetterősebb lettél, és jól meg akartad nekik mutatni.

9. Igazi függő vagy

Ha már elkezdtél valamit csinálni, nem is nagyon hagyod abba, sokan aggódnak is miattad ezért. Nem tartják egészen egészségesnek a viselkedésed, de te ne aggódj emiatt. A sikeres emberek többsége szeret egészen beleágyazódni a munkájába, és abba, hogy elérje az álmait. Munkácsy sokszor napokon át, alvás nélkül festette a képeit,– amik azóta rengeteg pénzt érnek meg.

10. Nem félsz a saját árnyékodtól, belevágsz az üzletedbe

A társadalom szeretne meggyőzni arról, hogy a vállalkozói lét mennyire bizonytalan, de manapság már arra sincs garancia, hogy életed végéig ugyanazon a munkahelyen fogsz tudni dolgozni. S ha már úgyis minden ennyire bizonytalan, miért ne vághatnál bele a céljaid megvalósításába?

11. Nem tudsz megálljt parancsolni

Éjszaka sokszor nem tudsz pihenni, mert folyton őröl az agyad, s ha mégis, sokszor meg is álmodod a legjobb ötleteid.

12. Nem vagy csapattagnak való

A csapatjátékosság nem neked való, nem szeretted soha. Találd meg a kihívást, ami lázba hoz, éld meg a másságod. Hidd el, többre vagy képes egyedül, mint egy csapat tagjaként. Változtasd meg a motivációd, és mutasd meg magad a világnak! Itt az ideje, hogy belevágj egy saját vállalkozásba.

Sok sikert!